Zakelijke golfers profiteren van samenwerking

Zakelijke golfers profiteren van samenwerking

Denk win-win. Eén van de wetten van managementdenker Steven Covey is van toepassing op de opmerkelijke krachtenbundeling van enkele golf businessclubs met hun ‘concurrent’. Zij stellen hun businessevents namelijk open voor members van het grootste zakelijke golfnetwerk van Nederland: Company Golf Club. “De zakelijke golfer gaat de komende jaren veel plezier aan ons en onze partners beleven”, aldus een opgetogen oprichter Ferry van Dongen.

Het partnership met de eerste drie businessclubs is begin dit jaar tot stand gekomen. De overeenkomsten met De Batouwe, Golf & Country Club Geijsteren en The Mondial zijn zojuist getekend. Zij toonden direct interesse én daadkracht. Bij meerdere events van hun business clubs stellen zij, tegen betaling, plaatsen beschikbaar voor members van Company Golf Club. Dit mes snijdt voor hen aan drie kanten: Ze halen vers bloed binnen voor hun businessclub, doen hiermee aan ledenwerving en genereren zij een stukje extra omzet.

Het mes snijdt aan meerdere kanten voor businessclubs

“Dat laatste is mooi meegenomen”, geeft Jacky Golüke van De Batouwe aan. “Het gaat ons vooral om de mooie manier om zakelijke golfers kennis met onze dynamische businessclub te laten maken. Zij willen wellicht ooit zelf lid worden of verspreiden hun goede ervaringen in hun eigen netwerk.”

Ook de businessclub van de Limburgse topbaan Golf & Country Club Geijsteren was direct enthousiast toen hij via via op de nieuwe propositie van Company Golf Club werd gewezen. “Wij zijn onze businessclub weer aan het opbouwen en zien in de samenwerking veel kansen om zakelijke golfers met ons kennis te laten maken. Wij hebben zelfs al onze leden member gemaakt van Company Golf Club, om hen de kans te geven om georganiseerd banen als De Kennemer te spelen! Dat gaan we dan ook daadwerkelijk doen overigens met z’n allen.” aldus Paul Looman, voorzitter van de businessclub.

Ferry van Dongen, die Company Golf Club 10 jaar geleden oprichtte om ‘het anders te doen in zakelijk golfen’ is zeer content met de eerste drie partnerships. In het jaar van het 10-jarig bestaan is deze samenwerking pas het begin. Hij geeft aan dat het aantal businessclubs met interesse in een partnership nu zeer snel groeit. “Het is een beetje het schaap over de dam principe. In eerste instantie waren enkele managers of bestuursleden nog wat afwachtend en op zoek naar het addertje onder het gras. Dat addertje is er niet. Voor ons is het namelijk ook winst dat we onze members toegang tot meer zakelijke golfevents kunnen bieden dan de ruim 30 golfdagen die wij al voor ze organiseren.”

Meer aandacht voor specifieke doelgroepen

Het aantal Company Golf Club members nadert inmiddels de 500 en van Dongen is nog lang niet klaar. “Sterker nog, ik heb het gevoel dat we nog maar net begonnen zijn. Zonder dat het ten koste moet gaan van de persoonlijke aandacht, willen we het zakelijk golfen een nieuwe impuls geven. Dat doen we onder meer met ‘clubjes binnen de club’ via het Company Golf Club Plus concept.

“Denk aan Bitcoin investeerders binnen de Crypto Golf Tour, waarmee we vorig jaar al zijn begonnen en die zeer succesvol is. Maar ook specifieke clubs voor mensen die werkzaam binnen de bouw of de grafische industrie. Of juist voor vrouwen in business! Dat laatste is overigens ook een speerpunt binnen de NGF, om meer diversiteit in golf te krijgen. Daar dragen wij natuurlijk graag ons steentje aan bij.”

Voor veel bedrijven in de B2B is zo’n groot netwerk van zakelijke golfers natuurlijk interessant. En dat merkt van Dongen inmiddels ook. “We worden veel benaderd voor samenwerkingen rondom golfdagen of buiten die events om. Daar hebben we nu mooie partnership modellen omheen ontwikkeld, zodat we die bedrijven ook gestructureerd en effectief verder kunnen helpen.”

Zakelijke golfer is de grote winnaar

Ook hier is het ‘win-win’ denken dat de boventoon voert. “Maar de grootste winnaar is de zakelijke golfer. Die profiteert het meest van de samenwerkingen die wij aangaan met andere businessclubs en met bedrijven en partners. Om hen draait het tenslotte allemaal. We geloven allemaal in de kracht van zakelijk golfen en ik ben vastberaden om bij alles wat ik doe die kracht te vergroten.”