‘Groei door Golf’ in de praktijk gebracht

Company Golf Club zet groei kracht bij met nieuwe pay-off en huisstijl

‘Groei door Golf’ luidt de nieuwe pay-off van Company Golf Club. Op woensdag 6 september lanceerde het grootste zakelijke golfnetwerk deze nieuwe belofte aan haar members. En brengt het deze zelf ook in de praktijk. Want met de sterke groei van de laatste jaren was ook de huisstijl toe aan een nieuwe impuls. Samen met nieuwe lidmaatschappen en samenwerkingen biedt dit zakelijke golfers nog meer mogelijkheden te groeien. In hun golfspel, hun business én hun eigen ontwikkeling.

 

Ruim 10 jaar geleden startte Ferry van Dongen The Company Golf Club (de ‘the’ is ook komen te vervallen), om zakelijke golfers met elkaar te verbinden. Die missie is nog steeds dezelfde. “Na ruim 10 jaar was het tijd voor een frisse wind. Nieuw logo, nieuwe pay-off, strakke, duidelijke website en vooral ook nieuwe producten en diensten.” Tegelijk met de huisstijl introduceerde een trotse oprichter ook het eerste item van de nieuwe ‘CGC Wear’ collectie, een fijne golfpolo met subtiel het logo van Company Golf Club (CGC).

Het ‘Groei door Golf’, dat tijdens een brainstorm met zijn nieuwe businesspartner Pieter Voogt boven water kwam, dekt op alle manieren de lading van waar Ferry al 10 jaar mee bezig is. “Het is een uitnodiging om zowel je business, je golfspel áls je persoonlijke ontwikkeling te laten groeien. Om vervolgens je groei te ervaren en ervan te genieten. Deze groei faciliteren wij met Company Golf Club, op de mooiste en leukste golfbanen van Nederland.”

En dat gebeurt niet meer alleen met eigen events. Leden kunnen ook bij andere businessclubs meespelen. De test dit jaar met de eerste drie businessclubs is succesvol verlopen. In 2024 sluiten minimaal 5 nieuwe businessclubs zich hierbij aan. Maar dat zouden er ook zomaar nog een stuk meer kunnen zijn.

Van Dongen hierover: “Wij bieden Businessclubs en golfbanen gratis extra exposure, omzet én leadgeneratie door hun events aan te bieden aan onze leden. Tegelijk kunnen onze leden kiezen uit meer zakelijke golf events door heel Nederland en op verschillende dagen en banen. Een klassieke win-win situatie dus.” Binnenkort lanceert Company Golf Club zelfs een apart membership om door heel Nederland zakelijk te kunnen golfen door aan te sluiten bij events van bestaande businessclubs.

Samenwerking met coaches en bedrijven

Ook met coaches, zowel technisch als mentaal, zoekt Company Golf Club nadrukkelijk de samenwerking. Zo verzorgt Mitchel Kevenaar van Head First Golf een masterclass op de green voorafgaand aan één van de events en staat een kennismaking met ‘Het Nieuwe Golfen’ voor deze herfst op het programma.

Voor bedrijven vormen zakelijke golfers een interessante doelgroep. Zij benaderen Company Golf Club steeds vaker voor golfdagen op maat of sponsoring rondom bestaande events. Zo heeft Bernardus Winery een ‘closest to the bottle’ contest gesponsord en organiseert het bedrijf ‘Z-Kracht’ early bird events, speciaal voor golfers die graag bij het krieken van de dag de baan op gaan. Nieuwe partnerships zijn in de maak en bedrijven kunnen Company Golf Club ook zelf met ideeën benaderen.

Ten slotte was dit jaar het eerste jaar dat Company Golf Club met een eigen NGF competitieteam aantrad. En dat smaakte naar meer. Het aantal leden groeide verder richting de 500 en daarmee is het einde van de groei zeker nog niet in zicht. “We willen graag nóg meer zakelijke beslissers de kans geven om via ons unieke flexibele concept groei te bewerkstelligen en onvergetelijke ervaringen op te doen.”

Op alle manieren groei dus, met golf en Company Golf Club als ‘facilitator’ en katalysator.